Preloader image SOCIALSTART

SocialStart Traineeship

voor startende sociaal ondernemers

Je bent afgestudeerd of al een tijdje aan het werk, maar merkt dat er iets knaagt. Je wilt eigenlijk werk doen met meer impact. Je wilt iets verbeteren, snel beslissen, fouten oplossen en risico’s nemen. Je wilt ondernemen, maar dan wel zo dat anderen er echt iets aan hebben. SocialStart is er voor jou.

Met het SocialStart traineeship word je in een halfjaar opgeleid en begeleid tot sociaal ondernemer. 

Maak een SocialStart 

Als SocialStarter…

 • ben je ondernemend van aard en een doorzetter
 • wil je werk doen met meer maatschappelijke impact
 • zit je niet bij de pakken neer maar denk je: hoe dan wel?
 • ben je (ongeveer) tussen de 25 en 35 jaar oud

Hoe het werkt

1. Aan de slag bij een organisatie

Je solliciteert op één van de vacatures die twee maanden voor de start van de nieuwe ronde online verschijnen. Omschrijf in je motivatiebrief alvast wat ideeen die je hebt voor die plek. Als je na de selectiedag een match hebt met een organisatie, dan doe je samen met de organisatie mee aan het bootcamp van SocialStart. Blijft het plan na een week schaven en aanpassen overeind tegenover een deskundige jury? Dan ga je een half jaar lang 3 à 4 dagen in de week aan de slag als SocialStarter. Je werkt het plan uit en begint, samen met de maatschappelijke organisatie, een sociale startup. Kennis van (sociaal) ondernemen is niet noodzakelijk. Idealen en doorzettingsvermogen wel.

2. Of: aan de slag met je eigen plan (Vrije Vogel)

Je “solliciteert” niet op een specifieke vacature maar met jouw eigen idee voor een sociale onderneming. Wij kijken zorgvuldig naar je plan: wat wil je doen, waarom, en hoe zorg je voor inkomsten uit de markt zodat het een onderneming wordt? Als we geloven in de kans van slagen, dan nodigen we je uit voor een gesprek op de selectiedag. Vervolgens gaat het proces hetzelfde als bij trainees die met een organisatie aan de slag gaan: bootcamp, jury, en vervolgens: aan de slag. We gaan ervan uit dat je 3 à 4 dagen in de week aan je onderneming kunt besteden, inclusief de opleiding op vrijdagen.

SocialStart biedt jou:

 1. een bootcamp waarbij de basis van je businessplan in een week staat.
 2. elke vrijdag masterclasses van experts over financiën, onderhandelen, leiderschap, marketing, pitchen, en nog veel meer.
 3. persoonlijke ondersteuning in de vorm van intervisie en coaching,
 4. de kans een maatschappelijke organisatie van binnenuit te leren kennen.
 5. de kans je eigen onderneming of baan te creëren!

Vergoeding en kosten:

 1. Als trainee bij een organisatie ontvang je een vergoeding van 3.000,- euro voor zes maanden. De betaling gaat als volgt: als je doorgaat als trainee na het bootcamp schrijf je je in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Dat is immers wat je nu bent. Tijdens het SocialStart-traject factureer je in drie delen de vergoeding van € 3.000,- (excl. btw) aan SocialStart.
 2. Als vrije vogel ontvang je de vergoeding niet en betaal je zelf de opleidingskosten van 4.900,- euro (ex btw). Zijn deze kosten een bezwaar om mee te doen met SocialStart dan bestaat de mogelijkheid om met steun van SocialStart een fondsaanvraag te doen of een sponsor te zoeken voor een deel van de kosten. Je betaalt het andere deel zelf.

Solliciteren

Bekijk de vacatures voor het SocialStart Traineeship dat start in september.
Meld je aan voor de SocialStart Pitch avond op 11 juli 2018, waar alle opdrachten gepitcht zullen worden.
Via deze pagina kun je solliciteren.

Belangrijke data voor ronde VI: half september 2018 – half maart 2019


11 juli: SocialStart Pitch avond, 20.00-22.00 uur, locatie: centrum Amsterdam
18 augustus: sluitingsdatum sollicitaties
29 augustus: selectiedag, 9.00-16.00 uur
10 september: start SocialStart Traineeship ronde VI

10-14 september: bootcamp, een week lang, fulltime

vacatures ronde VI