Preloader image SOCIALSTART

SocialStart Traineeship

voor maatschappelijke organisaties

Veel maatschappelijke organisaties willen aan de slag met sociaal ondernemerschap. Ze zijn op zoek naar een nieuw verdienmodel voor een bestaand project of willen een onderdeel van hun organisatie ondernemender maken. Vaak ontbreekt het ze aan tijd, geld of expertise om écht van start te kunnen gaan. Wat doe je dan?

SocialStart koppelt maatschappelijke organisaties met een ondernemersvraag aan jong ondernemend talent.

Maak een SocialStart 

Jouw SocialStart-vraag

  • Wil je als maatschappelijke organisatie meer inkomsten uit de markt halen?
  • Ligt er een idee voor een sociale onderneming, maar heb je niet de tijd of kennis om het uit te proberen?
  • Kan je de frisse ideeën en nieuwe perspectieven van jong ondernemend talent goed gebruiken?
  • Wil je op zoek naar een nieuw verdienmodel voor een afgebakend project?

Van idee tot onderneming

Met SocialStart gaat een trainee zes maanden aan de slag met een nieuw verdienmodel of sociale onderneming, die bijdraagt aan het sociale doel van jouw organisatie. SocialStart selecteert, matcht, begeleidt en verzorgt masterclasses over alle facetten van sociaal ondernemerschap. Wij bieden de juiste skills, expertise en omgeving. 

Het traineeship heeft per ronde 10 trainees en 10 plekken. De komende ronde start in september. Hieronder staat meer informatie voor organisaties die een SocialStarter in huis willen. Meedoen als trainee? Kijk hier.

Wat kost een SocialStarter?

  • Zes maanden een trainee in huis kost 7.900,- euro ex btw. Hiermee dekken wij de werving, selectie, bootcamp, masterclasses, coaching, intervisie, vergoeding van de trainee en alles wat er verder bij SocialStart komt kijken.
  • Als dit bedrag een obstakel vormt, neem dan contact met ons op.
  • De trainee krijgt voor het traject een vergoeding van 3.000,- euro ex btw. Dit is al opgenomen in het bovengenoemde bedrag. 

Waar is SocialStart actief?

Organisaties uit de hele Randstad kunnen meedoen. De selectie, bootcamp en masterclasses vinden grotendeels plaats in Amsterdam en Utrecht, op locaties die met het OV goed te bereiken zijn. Deze organisaties gingen je voor:

Resultaten uit het verleden

 

Maak een afspraak      
          Bekijk alle start-ups