Preloader image SOCIALSTART

SocialStart Traineeship

SocialStart brengt jong ondernemend talent en maatschappelijke organisaties in zes maanden
samen van idee tot onderneming

Steeds meer maatschappelijke organisaties willen aan de slag met sociaal ondernemerschap. Ze zijn op zoek naar een nieuw verdienmodel voor een bestaand project of willen een onderdeel van hun organisatie ondernemender maken. Maar vaak ontbreekt het ze aan tijd, geld of expertise om echt van start te kunnen gaan. Gelukkig is er SocialStart.

Vertel me meer 

Jouw SocialStart-vraag

  • Wil je als maatschappelijke organisatie meer inkomsten uit de markt halen?
  • Ligt er al een tijd een idee op de plank voor een sociale onderneming, gelieerd aan jouw organisatie, maar heb je niet de tijd of kennis om het uit te proberen?
  • Kan je de frisse ideeën en nieuwe perspectieven van jong ondernemend talent goed gebruiken?
  • Wil je aan de slag met sociaal ondernemerschap?

Van idee tot onderneming

Met SocialStart gaat een trainee zes maanden aan de slag met een nieuw verdienmodel of sociale onderneming, die bijdraagt aan het sociale doel van de organisatie. SocialStart selecteert, matcht, begeleidt en verzorgt masterclasses over alle facetten van sociaal ondernemerschap. Wij bieden de juiste skills, expertise en omgeving. En dan zit er nog maar één ding op: doen, start, gaan!

Jouw investering

  • Zes maanden een SocialStart-trainee in huis kost 7.900,- euro. Hiermee dekken wij de werving, selectie, bootcamp, masterclasses, begeleiding, vergoeding voor de trainee en alles wat er verder bij SocialStart komt kijken.
  • Als dit bedrag een obstakel vormt, is het mogelijk om een beurs aan te vragen bij SocialStart t.w.v. 3.000,- euro.
  • De trainee krijgt voor het traject een vergoeding van 3.630,- euro (incl. btw). Dit is al opgenomen in bovengenoemd bedrag. Uitbetaling: een SocialStarter schrijft zich in als ondernemer bij de Kamer van Koophandel, en factureert de vergoeding via SocialStart.

Onze impact

Uit het SocialStart Traineeship zijn inmiddels meer dan 17 sociale start-ups ontstaan. 
Gemiddeld 1 op de 3 traineeships resulteert in een sociale start-up. 
Benieuwd naar alle sociale start-ups en nieuwe verdienmodellen? Kijk hier. 

 

Maak een SocialStart