Preloader image SOCIALSTART

Solliciteren

 

Geloof je dat jij deze wereld mooier kan maken? Ben je tussen 25 – 35 jaar? Word jij sociaal ondernemer? Leuk dat je er bent!
Bekijk de vacatures voor het SocialStart Traineeship dat start in september.

Formulier

Gebruik dit formulier om je brief en CV in te sturen.

FAQ

1. Kan ik solliciteren als ik buiten de leeftijdsgrens val?

Als je een (paar) jaar jonger dan 25 of ouder dan 35 bent, hoeft dat geen breekpunt te zijn. We letten vooral op de kwaliteit van je ideeën voor de plek(ken) waarop je solliciteert of voor je eigen sociale onderneming.

2. Waar letten jullie op in de brief?

Zorg dat je laat zien dat je al hebt nagedacht over de opdracht waar je voorkeur naar uitgaat. Wat zijn jouw ideeën? Wat is het eerste waar je mee aan de slag gaat? Daarnaast lezen we graag in je CV of brief terug dat je zowel een sociaal hart als ondernemerskwaliteiten hebt. Met dit laatste bedoelen we dat je laat zien dat je iets kunt opzetten, een doorzetter bent, creatief in het vinden van oplossingen. Minder belangrijk is dat je al precies weet hoe je een businessplan maakt of alles weet van belastingen. Daar zijn de masterclasses voor.

3. Richt ik mijn brief aan SocialStart of aan de organisatie van mijn interesse?

SocialStart maakt de eerste selectie, dus daaraan richt je je brief. We vragen je wel om vervolgens je voorkeur voor één of meerdere plekken toe te lichten en te voorzien van je eerste idee.

4. Ik solliciteer op een vrijevogeplek. Hoe doe ik dat?

Op een vrijevogelplek solliciteer je met je eigen idee voor een sociale onderneming. Deze hoeft nog niet volledig uitgewerkt te zijn. Formuleer bondig jouw idee voor een sociale onderneming bij wijze van motivatiebrief. Onderbouw waarom dit plan kans van slagen heeft, en waarom jij deze onderneming wil beginnen.

5. Ik ben nog niet helemaal afgestudeerd, is dat een probleem?

Als je nog een aantal maanden met je studie bezig bent, hoeft dat geen obstakel te zijn. Zolang je maar genoeg tijd hebt voor SocialStart (3 à 4 dagen in de week).

6. Wanneer hoor ik of ik door ben?

Je kunt solliciteren voor ronde VI tot en met 18 augustus 2018. In de week daarop hoor je of je uitgenodigd wordt voor de selectiedag op woensdag 29 augustus. Tijdens de selectiedag wordt samen met de deelnemende organisaties matches gemaakt. Uiterlijk twee dagen later hoor je of je SocialStart-trainee wordt. In de week van 3 september oriënteer je je op je organisatie en spreek je uitgebreid met de opdrachtgever. De eerste week van oktober (10 t/m 14 oktober) is meteen fulltime bootcampweek bomvol masterclasses en trainingen over sociaal ondernemen. Na die week staat je eerste versie van je businessplan.