Preloader image SOCIALSTART

Solliciteren

 

Ronde IV is volop aan de gang. Solliciteren is nu niet meer mogelijk. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van volgende rondes.

Lees meer over het SocialStart Traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

FAQ

1. Kan ik solliciteren als ik ouder ben dan 28 jaar?

Dat kan. Vooral als je solliciteert op een vrije-vogelplek is leeftijd minder van belang. We letten dan vooral op de kwaliteit van je plan voor een sociale onderneming.

2. Waar letten jullie op in de brief?

We lezen graag terug dat je zowel een sociaal hart hebt, als ondernemerskwaliteiten. Met dit laatste bedoelen we dat je laat zien dat je iets kunt opzetten, een doorzetter bent, creatief bent in het vinden van oplossingen. Minder belangrijk is dat je al precies weet hoe je een businessplan maakt of alles weet van belastingen. Daar zijn de masterclasses voor.

3. Richt ik mijn brief aan SocialStart of aan de organisatie van mijn interesse?

Je solliciteert voor SocialStart, dus daaraan richt je je brief. Maar we vragen je ook een voorkeur op te geven voor een of meerdere organisaties/opdrachten. Onderbouw je voorkeur kort in je brief, en geef aan waarom jij een geschikte kandidaat bent voor die plek.

4. Ik solliciteer op een vrije-vogeplek. Hoe doe ik dat?

Op een vrije-vogelplek solliciteer je met je eigen idee voor een sociale onderneming. Deze hoeft nog niet volledig uitgewerkt te zijn. Formuleer bondig jouw idee voor een sociale onderneming en voeg deze toe in je motivatiebrief. Onderbouw waarom dit plan kans van slagen heeft, en waarom jij deze onderneming wil beginnen.

5. Ik ben nog niet helemaal afgestudeerd, is dat een probleem?

Als je nog een aantal maanden met je studie bezig bent hoeft dat geen obstakel te zijn. Zolang je maar genoeg tijd hebt voor SocialStart (3 à 4 dagen in de week).

6. Wanneer hoor ik of ik door ben?

Uiterlijk een week van tevoren krijg je van ons te horen of je bent uitgenodigd op de selectiedag. Tijdens de selectiedag wordt samen met de deelnemende organisaties een keuze gemaakt. We stellen je hier de volgende dag van op de hoogte. De eerstvolgende maandag begint dan meteen je eerste week, en is een introductiedag!