Preloader image SOCIALSTART

Wanu: start-up voor ouderen

Wanu: Ontwikkel een nieuwe dienst voor Wanu, een dynamische start-up in de ouderenzorg

Met Wanu helpen we ouderen om fijner thuis te wonen. Dat doen we door hen te koppelen aan behulpzame buren op het moment dat er een praktisch probleempje bij hen optreedt. Wanu gebruikt hiervoor slimme software zodat een helpende hand binnen 2 uur ter plaatse is. Het gaat om probleempjes die elke gezonde buur kan opknappen binnen een half uur; denk aan een gevallen pan soep, een kapotte lamp in de douche of een weigerende rookmelder. Wij geloven dat we door het mobiliseren van de buurt de participatiemaatschappij in Nederland handen en voeten kunnen geven.

De opdracht: ontwikkel een nieuwe dienst van Wanu om de huidige dienstverlening te versterken, en op termijn wellicht te vervangen.

Sinds kort is de sociale startup Wanu up and running, om te beginnen in Amsterdam-West. De eerste ouderen worden met hun kleine klusjes geholpen door buren. Een van de lessen die Wanu al snel leerde is dat ouderen liever terugvallen op familie dan op buren. Dat was niet nieuw; met Wanu willen we juist familieleden helpen door een alternatief te bieden voor kleine zaken die even snel geregeld moeten worden. Wat wel nieuw was: ouderen wachten liever 3 dagen met hun problemen tot hun kind komt, dan dat ze hun buren te hulp vragen.

Daarom willen we bij Wanu een nieuwe lijn opzetten die vlak langs de bestaande dienst loopt. Op dit moment kunnen mensen die bij Wanu een abonnement hebben bellen naar ons om zo een buur te ‘bestellen’. Omdat de barrière vrij hoog blijkt, zijn er niet veel mensen die deze stap zetten. Daarom gaan we deze stap verkleinen door dichter aan te sluiten bij de huidige situatie waarin de familie vooral helpt. We willen in onze app integreren dat familie zorgtaken voor de zorgvrager kan regelen, en op het moment dat ze er even niet uitkomen; dat dán met één druk op de knop buren kunnen worden ingeschakeld via onze slimme software.

We vragen aan jou om deze dienst te ontwikkelen: Hoe moet die eruit zien? Waar heeft de familie behoefte aan? Waarmee is de oudere echt geholpen? En, niet onbelangrijk: wanneer zijn familieleden bereid om (extra) te betalen voor deze dienst, zodat Wanu kan groeien en ouderen in heel Nederland van dienst kan zijn?

Over de startup

We zijn klein en in de opstartfase, maar hebben al een goed netwerk. We zijn nu met 2 mensen full-time aan de slag maar dat zal in de zes maanden van het SocialStart-traineeship wel minder worden. Vandaar dat we van jou als trainee behoorlijk wat zelfstandigheid vragen. Uiteraard zorgen we voor goede en betrokken begeleiding door een van de oprichters van Wanu met uitgebreide ondernemingservaring en scherpe inzichten. Ook is er vanuit de grote netwerken van de aandeelhouders een aantal mensen aangehaakt om vanuit hun expertise te helpen om Wanu een doorslaand succes te maken.

Jij

Je komt bij Wanu werken in een start-up waarin je alle aspecten van (sociaal) ondernemerschap gaat ervaren. Jouw inbreng zal essentieel zijn in de toekomst van Wanu, dus dit is je kans om impact te maken. Dat betekent ook dat we het nodige van jou als trainee vragen. Het belangrijkste daarin is dat je een ondernemend type bent, met hart voor deze zaak. Ben je maatschappelijk betrokken met een bedrijfsmatige instelling? Dan ben je zeker op de helft. Herken je je verder in deze steekwoorden?

Zelfstandig & besluitvaardig
Communicator & verbinder
Hardwerkend & flexibel
Solliciteer dan op de SocialStart-plek bij Wanu!

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.wanu.nu
En een kort filmpje