Preloader image SOCIALSTART

Vrijevogelplek

Heb je een briljant idee voor een sociale onderneming, maar kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Ook dan kun je meedoen met SocialStart!

Allereerst stuur je je plan en CV op via het sollicitatieformulier. Heb je ons overtuigd met jouw idee? Dan zijn er twee opties:

  1. We gaan op zoek naar een organisatie die geïnteresseerd is in jouw idee voor een onderneming en die jou (tenminste) een half jaar wil steunen om het op te starten. In dat geval betaalt de organisatie jouw vergoeding en opleidingskosten. We kunnen uiteraard niet garanderen dat het lukt om zo’n organisatie te vinden.
  2. Je gaat zelf aan de slag, zonder organisatie. Je krijgt dezelfde opleiding en steun als de andere SocialStarters, en je kunt je een half jaar storten op jouw ondernemerschap, zonder bemoeienis van een organisatie. Echter, je ontvangt geen vergoeding en betaalt zelf de opleidingskosten van 1.500,- euro. Dit zijn niet de totale kosten voor het traineeship. Het grootste deel wordt gedekt door fondsen die graag jonge ondernemers steunen.

Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

De selectieprocedure voor ronde IV is volop aan de gang. Solliciteren is nu niet meer mogelijk. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van volgende rondes.

Andrea Rozemeijer

Circulair, functioneel en eigenzinnig design, de Loophngr. Een kledinghanger gemaakt van afgedankte fietswielen uit Amsterdam, lokaal geproduceerd op een sociale werkplaats. Een initiatief van Loop Inc., oftewel van Lotfi Haddi en ikzelf, Andrea Rozemeijer.

Wij geloven in het bewust en duurzaam omgaan met materialen, mensen en milieu, de 3 M’s. Wij willen dit niet alleen toepassen op de productie, maar ook op onze boodschap.

De Loophngr zien wij als een gesprekstarter over deze 3 M’s. Hij is voorzien van een boodschap en mede hierdoor willen wij mensen een impuls geven om een gesprek te starten bij het ophangen van je jas in een theater, restaurant of gewoon in je eigen huis. Het is een alledaags object, dat op een luchtige manier interactie stimuleert en bewustzijn creëert. Een goed gesprek bij binnenkomst, dat blijft bij!

Voor info, vragen, ideeën of een brainstormsessie, mail me! andrea@loophngr.com