Preloader image SOCIALSTART

Vrijevogelplek

Heb je een briljant idee voor een sociale onderneming, maar kan je wel wat steun gebruiken? Ook dan kun je meedoen met SocialStart!

Allereerst stuur je je plan en CV op via het sollicitatieformulier. Heb je ons overtuigd met jouw idee? Dan zijn er twee opties:

  1. We gaan op zoek naar een organisatie die geïnteresseerd is in jouw idee voor een onderneming en die jou (tenminste) een half jaar wil steunen om het op te starten. In dat geval betaalt de organisatie jouw vergoeding en opleidingskosten. We kunnen uiteraard niet garanderen dat het lukt om zo’n organisatie te vinden.
  2. Je gaat zelf aan de slag, zonder organisatie. Je krijgt dezelfde opleiding en steun als de andere SocialStarters, en je kunt je een half jaar storten op jouw ondernemerschap, zonder bemoeienis van een organisatie. Echter, je ontvangt ook geen vergoeding en betaalt zelf de opleidingskosten van 1500,- euro. Dit zijn niet de totale kosten. Het grootste deel wordt gedekt door fondsen die graag jonge ondernemers steunen.

Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad. 

Afbeelding: Freepik