Preloader image SOCIALSTART

Act On Plastic

SocialStarter: Karin Post

Heb je een briljant idee voor een sociale onderneming, maar kan je wel wat steun gebruiken? Ook dan kun je meedoen met SocialStart! Je gaat zelf aan de slag, zonder organisatie. Je krijgt dezelfde opleiding en steun als de andere SocialStarters, en je kunt je een half jaar storten op jouw ondernemerschap, zonder bemoeienis van een organisatie. Echter, je ontvangt ook geen vergoeding en betaalt zelf de opleidingskosten. Dit noemen we een vrijevogelplek.

Afbeelding: Freepik

Mijn naam is Karin en ik ben deze ronde de vrije vogel bij SocialStart. Van jongs af aan ben ik altijd gepassioneerd geweest over het milieu. Ik heb een achtergrond in communicatiekunde en milieubeleid en -management, en ik heb de afgelopen jaren werkervaring opgedaan in oceaanbescherming, marketing en sales.

De komende maanden werk ik bij SocialStart aan een project om kartonnen wegwerpbekers te vervangen met herbruikbare bekers. Omdat kartonnen wegwerpbekers een dun laagje plastic aan de binnenkant hebben, zijn ze moeilijk recyclebaar en belanden er in Nederland jaarlijks ruim 3 miljard bij het restafval.

Door een systeem te implementeren waarin mensen hun koffie-to-go voordeliger in een herbruikbare beker kunnen krijgen en die na gebruik weer kunnen inleveren, wil ik bijdragen aan een oplossing voor plastic vervuiling.

Voor het opzetten van een pilot ben ik op zoek naar een bedrijf, organisatie, school of universiteit die zijn afvalstroom van kartonnen wegwerpbekers wil verminderen. Ben of ken jij zo’n bedrijf? Let me know! karinpost89@gmail.com