Preloader image SOCIALSTART

Taal doet meer

Taal doet meer: Utrechters verstaan elkaar

Taal doet meer zorgt er met ruim 900 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is de rode draad. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Van huiswerkbegeleiding, tot taalcoaching en voorlezen: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

De opdracht: ontwikkel een groots event voor Taal doet meer

Hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk Utrechters zich verbinden aan de ambitie van Taal doet meer: Utrechters verstaan elkaar. Aan jou als SocialStarter de opdracht om een groots event te ontwikkelen (bijvoorbeeld zoveel mogelijk mensen ontbijten rondom de Dom) dat plaatsvindt in het voorjaar van 2018. Koppel dit aan online communicatie zodat iedereen mee kan doen en een beweging op gang komt. Het is belangrijk dat het concept blijvend inzetbaar is voor Taal doet meer.

Betrek deskundigen bij de organisatie en communicatie van het event. Een aantal bedrijven in Utrecht heeft al medewerking toegezegd. Er is een zeer gering budget, dus ook voor financiering is het aangaan van partnerschappen belangrijk. Het doel van het event en alles er omheen is om zichtbaar te maken dat Taal doet meer voor en door Utrecht is; dat iedereen kan bijdragen in menskracht (vrijwilliger worden), middelen (bijvoorbeeld locaties, materialen) en munten (financiële bijdragen).

Jij:

Je kent Utrecht goed, en het liefst woon je er ook. Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar. Je bent communicatief vaardig, creatief en komt met heldere ideeën. Je hebt enige ervaring in communicatie en het opzetten van multimediale campagnes. Je bent goed in netwerken, maakt makkelijk nieuwe contacten. Je hebt affiniteit met taal en het werk van Taal doet meer.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.taaldoetmeer.nl