Preloader image SOCIALSTART

Studenten maken Ympact

Betrek studenten bij het vrijwilligerswerk van jongeren via Ympact020 in de stad

Ympact020 wil jongeren op een laagdrempelige manier laten kennismaken met vrijwilligerswerk en de maatschappij waarin we leven. Daarom zet Ympact020 jongeren in bij hulpvragen in de stad op sociale of duurzame vraagstukken. We doen dit door samenwerkingen aan te gaan met organisaties, zoals verzorgingstehuizen, daklozencentra en buurthuizen. Jongeren werken vaak samen in (kleine) groepen. Want samen iets ondernemen maakt een grotere impact.

Wat is er aan de hand:
Via middelbare scholen zet Ympact020 scholieren, tussen 12 en 18 jaar, in voor vrijwilligerswerk. Uit eigen onderzoek blijkt dat er onder studenten ook interesse is om een bijdrage te leveren. Studenten uit allerlei richtingen doen bij Ympact020 praktische ervaring op in het werkveld. Ze kunnen ondersteunen in communicatie en marketing, bij het organiseren van de vrijwilligersdagen, en het coordineren op de dag zelf. Andere voorbeelden zijn studenten die groepen scholieren begeleiden en hen voorbereiden op het omgaan met kwetsbare doelgroepen.

Als het lukt om studenten als doelgroep structureel bij Ympact020 te betrekken ontstaat er een veel grotere slagkracht, waardoor nog meer jongeren op jonge leeftijd kennismaken met de diversiteit van de stad en de waarde van vrijwilligerswerk.

Jouw opdracht:
Breid het werk van Ympact020 uit met studenten die graag iets voor Amsterdam(mers) betekenen, door een duurzame samenwerking op te zetten met verschillende studies of onderwijsinstellingen in Amsterdam en omstreken. Het is bij deze samenwerking belangrijk dat deze financieel rendabel is. Dat wil zeggen dat studies/onderwijsinstellingen betalen voor de praktijkervaring en trainingen die wij hun studenten bieden. Op die manier kan Ympact020 groeien zonder afhankelijk te zijn van subsidie.

Door de breedte van het takenpakket komen veel verschillende studies en studenten in aanmerking voor samenwerking. Dit kan variëren van MBO tot WO en studies als maatschappelijk werk en (toegepaste) psychologie, tot aan de PABO en grafische vormgeving. Studenten kunnen op een laagdrempelige manier vrijwilligerswerk doen via Ympact020 en taken vervullen op organisatorisch/praktisch gebied.

 

Wat ga je doen?

– Je onderzoekt mogelijke samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen, inclusief de financiële mogelijkheden.
– Je zoekt daarnaast naar andere mogelijkheden voor het vinden van studenten die zich graag in willen zetten met en voor Amsterdam(mers), en daarbij hun studie in de praktijk willen brengen.

Doel: Aan het einde van het SocialStart-traject is er een samenwerking gestart met 1 of meerdere opleidingen, en is er zicht op de financiële mogelijkheden van dit soort samenwerkingen. Daarnaast zien we graag een toename in het aantal studenten dat vrijwilligerswerk via Ympact020 wil doen en een samenwerkingsverband met 1 of meerdere opleidingen.

Jij…

…gelooft in de kracht van jongeren, met hart voor de non-profitsector. Je hebt een flexibele werkhouding en vindt dat problemen of beren op de weg er zijn om opgelost te worden. Je bent niet bang om door te zetten bij een eerste ‘nee’. Het is handig als je enig zicht hebt op de structuur binnen opleidingsinstellingen/ studentenverenigingen, én als je in Amsterdam woont.