Preloader image SOCIALSTART

Natuurlijk… ontmoeten, genieten en eten op de stadsboerderij!

Start een kleinschalige horecavoorziening bij Stadsboerderij Eilandsteede van Utrecht Natuurlijk.

Stichting Utrecht Natuurlijk maakt Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Utrecht Natuurlijk verrijkt je wereld, en dit doen wij in opdracht van de gemeente Utrecht vanuit onze 9 locaties, waaronder 5 stadsboerderijen.
Een van die boerderijen is Eilandsteede. Op de stadsboerderij, stadstuin en speeltuin van Eilandsteede word er van dinsdag tot en met zondag gespeeld, geleerd en gewerkt in het groen en tussen de dieren. De 42.000 bezoekers per jaar ontvangen wij met een team van 8 medewerkers, ondersteund door onze enthousiaste collega’s van Reinaerde, collega’s met een beperking.

Graag willen we het aanbod van Eilandsteede uitbreiden met een horeca-gelegenheid. Om onze producten uit boerderij en tuin te kunnen verkopen, om te zorgen dat bezoekers vaker komen en langer blijven, om Park Transwijk te verrijken, om meer kinderfeestjes te kunnen vieren, om meer collega’s met een beperking een uitdagende plek te kunnen bieden. En om de ijsjes-automaten de deur uit te kunnen doen. IJsjes horen verkocht te worden door een mens!

 

Hi, mijn naam is Annemiek. Na jaren werkzaam te zijn geweest in hospitality management, was ik op zoek naar “meer”. Ik zocht naar iets waarbij ik meer maatschappelijk betrokken was en actief bezig kon zijn met duurzaamheid. Ook wilde ik graag mijn creativiteit beter inzetten. Dit vond ik in SocialStart!

In opdracht van Utrecht Natuurlijk ben ik een Pop-Up Bar gestart. Deze bar is gelegen op stadsboerderij de Eilandsteede midden in park Transwijk.

Op de stadsboerderij is een grote ruimte waar kinderen graag spelen. Door de Pop-Up Bar in die speelruimte te bouwen, is het voor ouders aantrekkelijker geworden om naar de activiteiten van kinderen te komen en langer te blijven. Met hulp van zorgorganisatie Reinaerde willen we eerlijke, gezonde en duurzame producten verkopen. Dit lukt door samen te werken met lokale bewuste ondernemers en zelf de producten te maken.

Mijn grootste uitdaging is het aantrekken van nieuwe bezoekers terwijl we de oude bezoekers behouden. Goed samenwerken en inspelen op wat er in het speelhonk wordt georganiseerd en zo bezoekers aantrekken maakt het project tot een succes. Door veel met bezoekers in gesprek te gaan, ga ik ervoor zorgen dat we samen met Reinaerde en Utrecht Natuurlijk een hele mooie ervaring neerzetten. Bij gebleken succes, gaan we de Pop-Up Bar een vastere vorm geven.