Preloader image SOCIALSTART

Rode Kruis Amsterdam

Rode Kruis Amsterdam: meer bereiken met crowdsourcing

Het Rode Kruis Amsterdam werkt voor de stad. Ruim 800 vrijwilligers en een aantal beroepskrachten staan klaar voor kwetsbare Amsterdammers. Ze zetten zich in voor noodhulp, evenementenhulp, EHBO-cursussen en projecten waarmee ze mensen willen versterken zodat ze zichzelf beter kunnen redden.

Mensen kunnen bijdragen als vrijwilliger, maar ook door financieel bij te dragen. Via platform Pifworld maakt het Rode Kruis Amsterdam het makkelijk voor mensen om met een groep of activiteit een financiële bijdrage te leveren.

De opdracht: zorg ervoor dat het Rode Kruis Amsterdam jaarlijks 20.000 euro ophaalt via Pifworld

PIF staat voor voor Pay It Forward: het donatie- en crowdfundingplatform Pifworld.com maakt het mogelijk voor iedereen om goed te doen en samen de wereld te veranderen. Particulieren, groepen, scholen en bedrijven – iedereen kan op PIF op zijn of haar manier bijdragen aan een betere wereld en goede doelen ondersteunen.

De uitdaging is ervoor te zorgen dat schoolklassen, sportclubs, jubileumvierders, theaterscholen, enzovoorts gestimuleerd worden om via Pifworld een actie op te zetten voor het Rode Kruis Amsterdam. Aan jou de opdracht om jaarlijks 20.000 euro op te (laten) halen via Pifworld voor het Rode Kruis Amsterdam.

Dit doe je door:

– een levendige pagina te maken van het Rode Kruis Amsterdam op Pifworld;
– slimme sponsorpakketten te bedenken voor scholen en verenigingen in combinatie met EHBO-trainingen;
– aansprekende sponsorconcepten te bedenken voor de juiste doelgroepen en die ideeën direct te testen;
– tijdens het traineeship al meerdere acties op Pifworld draaien met een totaalopbrengst van 5.000 euro. (eerste drie maanden van 2018, 5000 = kwartaaldoel, daarmee goede start voor continuering).

Is de combinatie Rode Kruis Amsterdam en Pifworld een succes, dan kunnen ook andere lokale afdelingen hiervan leren.

Jij:

Jij deinst niet terug voor een uitdaging, zit vol creatieve ideeën en bent in staat initiatief te tonen binnen zelf gestelde kaders. Daarnaast heb je ervaring en/of affiniteit met online media en crowdfunding/crowdsourcing in de goede doelensector.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.rodekruis.nl