Preloader image SOCIALSTART

Roads

Roads: Social Sales

Roads is zorgaanbieder en maatschappelijk ondernemer. Ze zijn onderdeel van Arkin, een van de grootste GGZ-aanbieders in Amsterdam. Roads zet zich in voor sociale participatie en arbeidsre-integratie van mensen met een complexe psychiatrische problematiek, verslavings- en justitiële achtergrond. Arbeid is het middel en doel. Roads heeft daarom verschillende sociale firma’s; Restaurant Freud, Fietsenwerkplaats Recycle, Zeefdrukkerij Drukmakers, Roads Vervoer (Amsterdam), Print&Pixels, Roads online, Appeltaartimperium (Haarlem).

In totaal hebben 400 mensen een werk-leer traject bij deze firma’s en is het doel om te herstellen, structuur te krijgen, vakvaardigheden te ontwikkelen met evt een opleiding en uiteindelijk door te stromen naar vrijwilligerswerk of betaald werk.

De opdracht: haal deals binnen voor de sociale firma’s van Roads

Om als sociale firma’s financieel gezond te blijven en toekomstbestendig te zijn is het van belang om meer bekendheid te geven aan onze unieke producten. De opdracht is een ‘Social Sales’ aanpak te bedenken met als doel meer producten van de sociale firma’s te verkopen aan bedrijven die invulling willen geven aan social return of vanuit MVO gedachte zaken willen doen.

Tijdens het traineeship ontwikkel je een Social Sales afdeling en haal je voor minimaal 3 sociale firma’s een nieuwe zakelijke klant binnen door:
– vergroten van de zichtbaarheid van de sociale firma’s van Roads
– overzichtelijk productfolio waarmee actief bedrijven kunnen worden benaderd
– netwerk van potentiele bedrijven in kaart brengen
– actief in gesprek gaan met bedrijven als potentiele klanten

Het gaat hierbij om deals met bedrijven voor de langere termijn. Denk aan een horeca-keten die wekelijks dertig extra appeltaarten afneemt van het Appeltaartimperium. Of aan een hotel die tien fietsen voor de verhuur en onderhoud afneemt van Recycle.

Jij:

Je bent een netwerker pur sang met commerciële achtergrond en weet als geen ander hoe te acquireren. Uiteraard is het daarvoor ook van belang dat je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden bezit.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.roads.nl