Preloader image SOCIALSTART

Respijthuis

SocialStarter: Marleen Golsteijn

Respijthuis Amsterdam wordt een kleinschalig, laagdrempelig en informeel logeerhuis voor mensen die zorg nodig hebben en het tijdelijk thuis niet (goed genoeg) redden. Vrijwilligers regelen grotendeels het reilen en zeilen in het huis en geven alle zorg en ondersteuning die normaal gesproken de mantelzorger zou geven, zo nodig ondersteund door professionele wijkverpleging. Op deze manier krijgt de zorgvrager een aangenaam verblijf en hebben de mantelzorgers even vrijaf van zorgtaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op vakantie, een medische behandeling ondergaan of gewoon even bijtanken.

Het Respijthuis won de AA Den Hollanderprijs op het SocialStart-Festival in 2015, en ontving een startsubsidie van de gemeente Amsterdam. Ze streeft ernaar medio 2016 de deuren te openen voor de eerste gasten!

RespijthuisAmsterdam.nl 

Protestantse Diaconie Amsterdam

De Diaconie ondersteunt en initieert projecten in de stad. Gericht op de verbetering van de positie van mensen in knelsituaties, zoals dak- en thuislozen, ongedocumenteerde migranten, vluchtelingen en mensen op of onder het bestaansminimum.
Marleen Golsteijn solliciteerde met haar idee voor het Respijthuis op de vrije-vogelplek die de Diaconie bij SocialStart ter beschikking stelde. Via SocialStart heeft de Diaconie haar een eind op weg kunnen helpen. Het Respijthuis ontving nog tijdens het VentureLab-traject een startsubsidie van de gemeente Amsterdam. Na het half jaar SocialStart is Marleen zelfstandig verder gegaan.

Een van de initiatieven die vandaag worden gepitcht hebben we al onze steun toegezegd.

- Wethouder Eric van der Burg opende het SocialStart-Festival 2015