Preloader image SOCIALSTART

Oud & thuis in de bieb – Bibliotheek Utrecht

Zorg dat de Bibliotheek Utrecht ouderen kan blijven helpen zich thuis te voelen in hun (digitale) omgeving, nu en in de toekomst.

Bij de Bibliotheek staat de deur voor iedereen open. Je komt er om te halen, te delen en om je te verbinden met een grotere wereld. Je kunt er ongestoord verblijven, werken, rondneuzen en discussiëren. En natuurlijk lenen we ook boeken uit. Met 1,3 miljoen bezoekers, 70.000 leden, 2,6 miljoen uitleningen en meer dan 1.000 activiteiten per jaar is de Bibliotheek Utrecht de meest bezochte publieke voorziening in de stad.
Het is een geweldige tijd om voor de Bibliotheek te werken. De wereld verandert, en wij veranderen mee. We stellen onszelf doorlopend de vraag: wat is onze taak, welke rol willen we spelen in de maatschappij?
Wat is er aan de hand:

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het navigeren is in de huidige snelle en digitale samenleving: hoe zoek ik iets op op de computer, waar vind ik passende zorg, hoe regel ik mijn financiële zaken, wat is er te doen in de buurt?

Maar: je bent nooit te oud om te beginnen! En de Bibliotheek Utrecht maakt het ouderen in de buurt zo makkelijk mogelijk. Vanuit het programma ‘Ouderen in de Wijk’ verzorgen we inloopochtenden, vragenuurtjes, digi-cursussen, en waar nodig verwijzen we door naar sociale partners in de wijk.

Met de toenemende vergrijzing en de noodzaak voor ouderen om steeds langer thuis te wonen wordt het programma ‘Ouderen in de Wijk’ alleen maar belangrijker. We willen het dan ook graag blijven draaien als straks in 2020 de subsidie stopt.

Aan jou de opdracht

1- Zorg op creatieve, betrokken wijze dat meer ouderen mee doen met het programma ‘Ouderen in de Wijk’
2- Op basis van geleerde lessen van dit programma en vergelijkbare initiatieven, maak je een businessplan om het programma ‘Ouderen in de Wijk’ toekomstbestendig te maken. Een plan met programmering die impact heeft, financieel haalbaar is, samenwerkt met partners in de buurt, en goed is ingebed bij de Bibliotheek Utrecht.

Jij…

Bent maatschappelijk betrokken, daadkrachtig, laat je niet snel uit het veld slaan, durft vragen te stellen en weet de grote lijn goed voor ogen te houden. Je schept er plezier in veel op pad te gaan namens de Bibliotheek Utrecht. In je rol als ambassadeur ben je zakelijk, professioneel, maar ook sociaal vaardig en een netwerker.
Maak jij jezelf onmisbaar bij de Bibliotheek Utrecht?