Preloader image SOCIALSTART

Talent uit de buurt

SocialStarter: Tessa de Leede

Op de rand van De Pijp en de Diamantbuurt staat een wel heel bijzondere vestiging van de OBA: Cinétol. Deze voormalige theosofische tempel en bioscoop is een rijksmonument met een opvallende geschiedenis. Wat kun je hier starten zodat de bibliotheek langer open kan, en meer mensen de bieb weten te vinden? Samenwerking met andere spelers in de buurt is warm aanbevolen, zoals de naastgelegen culturele broedplaats Cinétol, of de Heemtuin die achter het gebouw door vrijwilligers wordt onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een maker-space waar mensen apparatuur kunnen gebruiken om makkelijk zelf iets te maken.

OBA.nl

oba_400

Tessa de Leede

Met het traineeship bij SocialStart krijg ik, Tessa de Leede (afgestudeerd in Entrepreneurship & Management in the Creative Industries), de kans om bewoners van Amsterdam Zuid bekend te maken met kunst uit hun buurt. We toveren de bijzondere OBA Cinétol met kunstenaars uit Amsterdam Zuid om tot inspirerende plek, waar je behalve boeken ook kunst kunt ontdekken en lenen. Bovendien kun je de kunstenaars en hun technieken leren kennen.

Ik vind dat kunst verbindt! Een kunstwerk vertelt niet alleen iets over de kunstenaar maar ook over de liefhebber. De afgelopen tijd heb ik gewerkt aan de app Finchy, waarmee wij kunst toegankelijk maken voor iedereen. Je swipet door kunst, chat met de kunstenaar en vindt het perfecte kunstwerk voor bij jou thuis.

De OBA Cinétol combineert het offline én online ervaren van kunst uit de buurt. Woon jij in Amsterdam Zuid? Kom binnenkort eens langs op Tolstraat 160!