Preloader image SOCIALSTART

LuckyLeaves

SocialStarter: Julianne Jansen

LuckyLeaves: Stijlvol, groen en sociaal.

Groen op kantoor maakt mensen gelukkig, zeker als je er geen omkijken naar hebt. LuckyLeaves voorziet u van prachtige planten in zelfwaterende potten van gerecycled materiaal, die we maken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kwetsbare Amsterdammers maken een pot voor een plant, in plaats van een potje van hun leven. Mijn liefde voor mensen en planten gebruik ik om anderen te inspireren, vaardigheden aan te leren en een waardevolle dagbesteding te bieden. De potten worden gemaakt van gerecyclede materialen, zoals oud hout, stof en glas.Deze bijzondere producten worden geleverd aan bedrijven en particulieren om werk en leefruimtes op te fleuren.

Julianne werkt samen met Betina van Meter, ook SocialStart alumnus, keihard aan LuckyLeaves. Wil je ook zo’n toffe plant? Ze zijn te koop bij De Balkonie in Amsterdam, of te bestellen via de website.

www.luckyleaves.nl | facebook | instagram

Streetcornerwork | De Regenboog Groep

LuckyLeaves is ontwikkeld tijdens het SocialStart Traineeship ronde III, in samenwerking met Streetcornerwork en De Regenboog Groep. Beide organisaties maken zich sterk voor kwetsbare mensen in de stad, en beide voorzien in werk of dagbesteding voor mensen die moeilijk aan het werk komen.

Streetcornerwork gaf Julianne de kans haar plan voor een onderneming te ontwikkelen. Bij De Regenboog vond ze uiteindelijk de juiste plek om haar potten te maken. Overigens is haar oma ook een belangrijke inspiratiebron geweest. Oma Erika is nu betrokken als plantenconsultant en macramédewerker.