Preloader image SOCIALSTART

Huis van de Wijk Buitenveldert

Huis van de Wijk: van buurthuis naar buurtonderneming

Het Huis van de Wijk is hét sociale hart van Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Een fijne plek waar mensen graag komen om elkaar te ontmoeten. Iedereen is er welkom. De focus ligt op versterking van de sociale cohesie in de wijk en het netwerk van bewoners. Met activiteiten worden bewoners ‘verleid’ naar het Huis van de Wijk te komen. Als een bewoner zelf – met of zonder begeleiding – activiteiten wil organiseren, is dat geen enkel probleem. Kortom, de uitnodiging om mee te doen staat. Naast persoonlijke ontwikkeling, ontmoeting en plezier, is het voorkomen van eenzaamheid een waardevolle opbrengst.

Cijfers:

* Het Huis van de Wijk heeft 7 bevlogen medewerkers
* Ongeveer 100 vrijwilligers dragen met hart en ziel bij aan het Huis van de Wijk
* De totale oppervlakte beslaat bijna 900m2
* 25 procent van de bewoners in Buitenveldert is ouder dan 65 jaar

De opdracht: help het Huis van de Wijk van een waardevolle sociale ontmoetingsplek naar een gewaardeerde maatschappelijke onderneming.

Plekken als het Huis van de Wijk, die uitgaan van de eigen kracht van mensen, zijn enorm belangrijk voor de sociale cohesie in de wijk en onmisbaar voor (kwetsbare) bewoners. De uitdagingen van de 21ste eeuw zijn legio. Daarom wil het Huis van de Wijk Buitenveldert werken aan zichtbaarheid, aan meer diversiteit van bezoekers en klanten, profiteren van nieuwe trends en ontwikkelingen en meer financiële onafhankelijkheid creeeren. Op naar een duurzame toekomst!

Het Huis van de Wijk ligt op een mooie locatie tegenover het winkelcentrum Gelderlandplein en beschikt over een goedbezocht café, prachtige zalen en professionele keuken. Deze worden nu slechts af en toe verhuurd aan particulieren, organisaties en bedrijven. Dat kan beter en de profilering kan scherper.

Aan jou de opdracht om een strategie te ontwikkelen om:
1. Meer omzet te genereren door zalenverhuur, het café en de keuken.
2. Nieuwe doelgroepen (bijvoorbeeld jongeren en expats) te bereiken en de verbinding tot stand brengen tussen generaties. Tussen het bekende en het onbekende.

Jij:

…denkt commercieel en hebt (enige) kennis van marketing. Tegelijk houd je oog voor het sociale aspect van het Huis van de Wijk en weet je de bestaande organisatie in je plannen mee te nemen. Je bent ondernemend en resultaatgericht (Doen!) maar ook sociaal, verbindend, communicatief vaardig. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend.

Ga vooral langs om sfeer te proeven en te zien wat er mogelijk is. We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

Huis van de Wijk Buitenveldert