Preloader image SOCIALSTART

Het Wereldhuis

De Wereldhuis Bank: geld zonder papieren

Het Wereldhuis is een centrum voor informatie, advies, scholing en cultuur voor mensen zonder verblijfsvergunning. Het Wereldhuis is een plek om even niet afhankelijk van anderen te zijn. Hier kan iedereen zelf actief worden.

Jouw opdracht: bedenk een dienst of onderneming voor betaling zonder papieren

Om mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving wordt het steeds belangrijker om toegang te hebben tot een bankrekening en digitaal betaalverkeer. Op steeds meer plekken kun je alleen betalen met pinpas, creditcard of iDeal. Voor openbaar vervoer is een chipkaart nodig, en mensen die een ander steunen doen dit bijna alleen nog maar online. Heb je geen paspoort, dan heb je geen bankrekening, en hoor je er bij voorbaat al niet bij.

Maar:

In Kenia betalen mensen met sms
Deze nieuwe bank – Bunq – maakt betalen wel heel makkelijk
Wat te denken van de betaaljas voor dak- en thuislozen

Dat geeft te denken: zijn er manieren te ontwikkelen waardoor ook ongedocumenteerde wereldburgers volwaardig mee kunnen doen, met een bankpas of betaalapp?

Aan jou als SocialStarter een dienst of onderneming op te zetten waarmee mensen zonder papieren toch beschikking krijgen over een bankpas/ bankrekening/ digitale manier van betalen. Je lost een probleem op en vraagt op een positieve manier aandacht voor het probleem van papierloos zijn in Nederland. Je denkt na over een verdienmodel, zodat je een dienst ontwikkelt die staat voor de lange termijn.

Jouw profiel:

Jij bent altijd op zoek naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen. Je geeft niet zomaar op. Je hebt affiniteit met de mensen van het Wereldhuis en de wereld van ongedocumenteerden. Je bent geïnteresseerd in technische ontwikkelingen, en de maatschappelijke mogelijkheden die het biedt. Je houdt van goede ideeën, maar vooral ook van de uitvoering ervan.

Jouw sollicitatie:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

De selectieprocedure voor ronde IV is volop aan de gang. Solliciteren is nu niet meer mogelijk. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van volgende rondes.

Logo Wereldhuis
www.wereldhuis.org