Preloader image SOCIALSTART

Help Handjehelpen helpen

Ontwikkel een te gekke campagne om helpende handen en gulle Utrechters te verbinden.

Vrijwilligers en stagiairs zijn goud waard bij Handjehelpen. Zij hebben de afgelopen jaren in bijna 2000 mooie maatjesmatches onmisbare steun geboden aan kinderen en volwassenen met een beperking die thuis wonen.
Denk hierbij aan:

– huiswerkbegeleiding voor een kind uit een gezin met meervoudige problematiek: ouders die ziek zijn, een taalachterstand en nog een broertje of zusje met een beperking.
– eropuit trekken met iemand die vanwege zijn beperking het huis moeilijk uitkomt
– steunen van een mantelzorger die de zorgt voor een partner met dementie
– allerlei soorten hulp aan kinderen en volwassenen met psychiatrische problemen

Handjehelpen koppelt hulpgever en hulpvrager in de provincie Utrecht (en de gemeente Weesp) voor een duurzame verbinding. In 2017 boden vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen 137.000 uur hulp aan kinderen en volwassenen met een beperking. Handjehelpen bestaat bijna 40 jaar en heeft 26 medewerkers in dienst.

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een handje kan helpen? Ook als mensen geen tijd of zin hebben om vrijwilligerswerk te doen? Om het groeiende aantal hulpvragen in de toekomst aan te kunnen zijn er namelijk niet alleen meer vrijwilligers en stagiairs, maar ook meer inkomsten nodig. Op die manier kunnen we meer vrijwilligers en stagiairs werven, koppelen en begeleiden. Er moet ervoor worden gezorgd dat mensen zich straks ook kunnen melden als donateur. Als iedere inwoner van de provincie Utrecht een euro per jaar doneert kan Handjehelpen zoveel meer hulpvragers een fijn maatje bieden!

 

Hi, ik ben Maartje Brinkman. Na mijn studie International Event, Music & Entertainment Studies ben gelijk als zzp’er in de muzieksector begonnen. In deze periode hielp ik voornamelijk muzikanten of bedrijven in hun communicatie en branding. Ik miste echter het gevoel dat ik een steentje kon bijdragen aan de wereld. Toen ik mij sociaal meer ben gaan oriënteren kwam SocialStart op mijn pad!

In opdracht van Handjehelpen heb ik een donateurs campagne from scratch tot uitvoering opgezet. Hierbij horen onder andere een flashmob en (mini) Handjehelpen festival.

Mijn grootste plezier en uitdaging is om warme contacten te maken en Utrechtenaren als donateur aan Handjehelpen te koppelen.