Preloader image SOCIALSTART

Help Handjehelpen helpen

Ontwikkel een te gekke campagne om helpende handen en gulle Utrechters te verbinden.

Vrijwilligers en stagiairs zijn goud waard bij Handjehelpen. Zij hebben de afgelopen jaren in bijna 2000 mooie maatjesmatches onmisbare steun geboden aan kinderen en volwassenen met een beperking die thuis wonen.
Denk hierbij aan:

– huiswerkbegeleiding voor een kind uit een gezin met meervoudige problematiek: ouders die ziek zijn, een taalachterstand en nog een broertje of zusje met een beperking.
– eropuit trekken met iemand die vanwege zijn beperking het huis moeilijk uitkomt
– Steunen van een mantelzorger die de zorgt voor een partner met dementie
– Allerlei soorten hulp aan kinderen en volwassenen met psychiatrische problemen

Handjehelpen koppelt hulpgever en hulpvrager in de provincie Utrecht (en de gemeente Weesp) voor een duurzame verbinding. In 2017 boden vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen 137.000 uur hulp aan kinderen en volwassenen met een beperking. Handjehelpen bestaat bijna 40 jaar en heeft 26 medewerkers in dienst.

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een handje kan helpen? Ook als mensen geen tijd of zin hebben om vrijwilligerswerk te doen? Om het groeiende aantal hulpvragen in de toekomst aan te kunnen zijn er namelijk niet alleen meer vrijwilligers en stagiairs, maar ook meer inkomsten nodig. Op die manier kunnen we meer vrijwilligers en stagiairs werven, koppelen en begeleiden. We vragen jou om ervoor te zorgen dat mensen zich straks ook kunnen melden als donateur. Als iedere inwoner van de provincie Utrecht een euro per jaar doneert kan Handjehelpen zoveel meer hulpvragers een fijn maatje bieden!

 

Aan jou de opdracht

… om een verrassende, opvallende, te gekke campagne op te zetten om gevende handen te werven. Wie is de doelgroep, en waar slaat die op aan? Hoe raak je de juiste snaar? Hoe maak je het mensen makkelijk om te geven, en welke verschillende donatiemogelijkheden horen daarbij? Organiseer je een vette kick-off, een benefietconcert of juist een actie waar iedereen door de hele provincie aan mee kan doen?

Het zou fantastisch zijn om op de lange termijn € 300.000 per jaar binnen te halen via donateurs. Met dat bedrag kunnen we per jaar 300-400 extra mensen helpen! Wat verwachten we dan nu van jou? Dat je een groeiplan ontwikkelt, en start met een campagne die daarop is gebaseerd. We mikken erop om al tijdens jouw traineeship 250 donateurs aan ons te binden.

Jij

Je bent een communicatieve duizendpoot, die strategisch denkt. Een achtergrond en ervaring in communicatie is een pre. Je vindt het interessant om je te verdiepen in de juridische zaken rondom donateurs werven, bent pro-actief, denkt vernieuwend en verrast ons met verfrissende ideeën. Je bent een doorzetter en weet binnen een paar maanden daadwerkelijk iets van de grond te krijgen. De trainee moet in staat zijn om zelfstandig te werken en de knelpunten goed toe te kunnen lichten zodat er snel beslissingen genomen kunnen worden om het doel van de opdracht te bereiken. Maak jij jezelf onmisbaar als Donateur-specialist bij Handjehelpen?