Preloader image SOCIALSTART

Heilig Vuur West

Heilig Vuur West: start een onderneming

Heilig Vuur West (HVW) is een initiatief voor kerkvernieuwing in Amsterdam Oud-West. Het is een kleine, enthousiaste en betrokken groep mensen die samen willen ontdekken wat geloof kan betekenen in Amsterdam. In alles wat we doen staat ontmoeting centraal. Ontmoeting met elkaar, met onszelf en met God. Voor ons is het belangrijk dat wat we doen ook relevant is en begrijpelijk is voor mensen die niks met de kerk hebben.

Naast vieringen en maaltijden voor de buurt organiseren we ook gespreksgroepen in het café en werken we met kunstenaars uit de buurt samen aan mooie exposities. Mensen omschrijven HVW als een warme en open plek waar iedereen welkom is. Een thuis. Een plek om mensen te ontmoeten. Een plek waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar je geïnspireerd wordt en mensen tegenkomt die heel anders zijn dan jezelf.

De opdracht: verduurzaam deze christelijke pioniersplek met een sociale onderneming

Start met of naast Heilig Vuur West een sociale onderneming die zorgt voor verduurzaming van deze christelijke pioniersplek in Amsterdam Oud-West. Wat er vaak wordt gedaan bij pioniersplekken om de exploitatie rond te krijgen is snijden in kosten (fte/gebouw) en werken met een vriendenachterban ‘in den lande’. Voor HVW zijn we op zoek naar een meer vernieuwende oplossing. Verdiep je in de context van deze pioniersplek, de buurt, de betrokkenen en zoek naar kansen. Heb je een idee dat aansluit bij HVW? Valt er een onderneming te bedenken die bijdraagt aan de continuïteit van HWV en waar zij voor staat?

Jij:

Je bent enthousiast, sociaal en hebt zakelijk inzicht. Je bent in staat om mensen uit verschillende lagen van de bevolking met elkaar te verbinden. Je bent flexibel en creatief en wordt niet makkelijk omvergeblazen. Je houdt van netwerken en ziet altijd mogelijkheden om mensen in te schakelen. Je hebt een praktische instelling, weet van aanpakken en bent resultaatgericht. Woon je in of rond Amsterdam, dan is dat een pre.

Om te weten of het iets voor je is, is het handig van tevoren sfeer te proeven bij één van de activiteiten van HVW. De data vind je op hun website (zie onder). Stuur met je brief ook jouw idee mee voor een sociale onderneming naast/met HVW.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.heiligvuurwest.nl