Preloader image SOCIALSTART

Firma Nozem

SocialStarter: Hannah Verstoep

Firma Nozem is een sociale en duurzame onderneming met eigen label.
NOZEM: eerlijke & duurzame mode voor minihipsters.

Van textiel waar geen betere bestemming voor is maken wij hippe kinderkleding. Dit als tegengeluid tegen de slechte arbeidsomstandigheden in textielfabrieken en grote milieubelasting van de textielindustrie. Hergebruik van textiel geeft een enorme besparing op het milieu. De materialen waar wij gebruik van maken kunnen in de oorspronkelijke vorm niet meer gebruikt worden maar krijgen bij Firma Nozem nog een extra leven voordat ze alsnog als poetsdoek of isolatiemateriaal eindigen.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelen zich binnen Firma Nozem op persoonlijk en creatief vlak. Zo worden zij weer onderdeel van de maatschappij.

Door het kopen van onze producten help je de mensen die bij Firma Nozem een plekje hebben weer op weg, voorkom je onnodige milieubelasting en loopt je kind er als een minihipster bij!

Launch: september 2016.

instagram | facebook

De Omslag | De Regenboog Groep

Hannah Verstoep was al bezig met haar idee voor een sociale onderneming voor kinderkleding toen ze solliciteerde op een open plek bij het SocialStart Traineeship. Zo kwam ze terecht bij De Omslag en De Regenboog Groep. De Omslag weet alles van sociale firma’s in Amsterdam en strijdt voor ‘zinvolle zaken’ in de stad. De Regenboog stimuleert ook sociale firma’s omdat zij werk creëren voor hun doelgroep: mensen in (sociale) armoede. Nozem kreeg een enorme boost, en er ontstonden samenwerkingen met sociale werkplaatsen.