Preloader image SOCIALSTART

DOENJA Dienstverlening

DOENJA Dienstverlening: een nieuw businessmodel

DOENJA Dienstverlening is de Sociaal Makelorganisatie voor de Utrechtse wijken: Leidsche Rijn, Zuidwest en Binnenstad. Sociaal makelen betekent: verbindingen leggen zodat bewoners hun initiatieven kunnen realiseren en signalen uit de wijk vertalen naar een advies over het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk. DOENJA is er voor iedereen en draagt bij aan een wijk waar bewoners met plezier wonen, zelfredzaam zijn en zich veilig voelen. Een wijk waar kinderen goed kunnen opgroeien en zich ontwikkelen tot participerende burgers. Hiervoor wordt samengewerkt met bewoners en allerlei partners. Naast het sociaal makelen in de wijk heeft DOENJA een sport- en speluitleen voor heel Utrecht.

De opdracht: vernieuw het businessmodel voor de sport- en speluitleen van DOENJA

Of je nu op zoek bent naar doeltjes voor een potje straatvoetbal of naar een trampoline voor bij de buurtbarbecue: de sport- en speluitleen van DOENJA heeft het allemaal in huis, voor een betaalbare prijs. Scholen, buurthuizen en sportverenigingen uit heel Utrecht maken hiermee hun evenement tot een geweldig feest. Bij de sport- en speluitleen werken nu één begeleider en drie medewerkers ‘met afstand tot de arbeidsmarkt’.

Doordat er de laatste jaren veel is veranderd in het sociale domein past de sport- en speluitleen in de huidige vorm niet meer goed bij de dienstverlening die DOENJA biedt. Tijd voor verandering. Aan jou de opdracht om een nieuw businessmodel te ontwikkelen voor de sport- en speluitleen, zodat het weer past bij waar DOENJA voor staat én meer verbinding tot stand brengt. Het gaat dan om een netwerkmodel waarbij meerdere partijen waarde toevoegen en ontlenen aan de uitleen, en dan niet alleen financieel.

Denk bijvoorbeeld aan:
– een organisatie die er plekken creëert voor re-integratie op de arbeidsmarkt;
– studenten van een nabij ROC voor hun stage een nieuw marketingplan opzetten;
– zorg- en welzijnsorganisaties uit de buurt;
– en de bakker om de hoek die betaalt voor een mooie advertentie op de website.

Samen met dit soort geïnteresseerde partners ontwikkel je een werkbaar businessmodel. Het doel voor DOENJA is om de speluitleen te behouden voor de stad en om te onderzoeken of een dergelijk businessmodel ook kan werken voor andere onderdelen van de organisatie, zoals de buurthuizen.

Jij:

Jij ziet altijd kans om mensen te verbinden en waarde te creëren. Je bent daarin proactief en innovatief. Je werkt goed zelfstandig maar ook in een team.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.doenjadienstverlening.nl