Preloader image SOCIALSTART

Sport- en Speluitleen

SocialStarter: Kelsey DePorte

DOENJA Dienstverlening is een Sociaal Makelorganisatie in Utrecht. DOENJA is er voor iedereen en draagt bij aan een wijk waar bewoners met plezier wonen, zelfredzaam zijn en zich veilig voelen. Een wijk waar kinderen goed kunnen opgroeien en zich ontwikkelen tot participerende burgers. Hiervoor wordt samengewerkt met bewoners en allerlei partners.

Naast het sociaal makelen in de wijk heeft DOENJA een sport- en speluitleen voor heel Utrecht. Doordat er de laatste jaren veel is veranderd in het sociale domein past de sport- en speluitleen in de huidige vorm niet meer goed bij de dienstverlening die DOENJA biedt. Tijd voor verandering. Aan de SocialStarter de opdracht om een nieuw businessmodel te ontwikkelen voor de sport- en speluitleen, zodat het weer past bij waar DOENJA voor staat én meer verbinding tot stand brengt. Het gaat dan om een netwerkmodel waarbij meerdere partijen waarde toevoegen en ontlenen aan de uitleen, en dan niet alleen financieel.

www.doenjadienstverlening.nl

Hi, ik ben Kelsey. Van huis uit cultuurmarketeer en grafisch vormgever en sinds oktober SocialStarter bij DOENJA Dienstverlening in Utrecht.

In mijn studie Sociologie heb ik me gericht op een bottom-up beweging die vanuit een groep bewoners is ontstaan. Daarom spreekt DOENJA als Sociaal Makelaarsorganisatie mij enorm aan: werken vanuit de initiatieven van de bewoners.

DOENJA heeft al een paar jaar een sport- en speluitleen waar mensen artikelen kunnen lenen. Voor de sport- en speluitleen ben ik nu bezig met een nieuw businessmodel en verdienmodel, die zelfredzamer is en beter aansluit bij de missie van DOENJA. Daarbij ben ik zoek naar andere manieren waarbij een sport- en speluitleen, in combinatie met andere partijen in Utrecht, een verbindende functie kan hebben: een platform voor en door Utrecht.

Ben of ken je een persoon of organisatie die een partner wil zijn, ideeën over het businessmodel, financiële ondersteuning of een relevant netwerk te bieden heeft? Mail me! k.deporte@doenjadienstverlening.nl / 0623543967