Preloader image SOCIALSTART

Hoveniersdienst

SocialStarter: Eva Rood

Het Koffiehuis van Stichting Volksbond Amsterdam in de Haarlemmerstraat biedt ruim 1500 dak- en thuislozen een warme ‘thuishaven’, of ze nu wel of niet uit Amsterdam komen en wel of niet de juiste papieren hebben. Ze kunnen elkaar ontmoeten, goedkoop eten en drinken of even tot rust komen. Pal naast het koffiehuis is de tweedehandskledingwinkel van de Volksbond gevestigd. Ze zijn 365 dagen per jaar open.

volksbond.nl/koffiehuis

volksbond_400

Eva Rood

Mijn naam is Eva Rood, ik ben 26 jaar en ik ga als sociaal ondernemer met een bedrijfskundige blik kijken naar Stichting de Volksbond te Amsterdam. Concreet betekent het dat ik een hoveniersdienst ga opzetten met inzet van cliënten van de Volksbond, namelijk dak- en thuislozen.

Op verzoek van de gemeente en bewoners komen er namelijk meer bomen en planten in de Haarlemmerbuurt en de Jordaan. De dak- en thuislozen kunnen wat werk en structuur goed gebruiken en zetten zich dan ook graag in om het groen te onderhouden!

Om dit te bewerkstelligen, zoek ik particulieren en ondernemers uit heel Amsterdam die voor een zacht prijsje hun groen willen laten onderhouden.

Heb je een achtertuin, of een paar boompjes of plantjes voor je winkel of woning en kun je wel wat hulp in het onderhoud gebruiken? Laat het me via evarood90@gmail.com weten en help een dakloze aan werk!