Preloader image SOCIALSTART

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep: de gastvrije firma

Of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt, door je psychiatrische problemen geïsoleerd bent geraakt of diep in de schulden (thuis) zit: De Regenboog Groep biedt mensen kansen. Dagelijks gaan honderden vrijwilligers voor De Regenboog Groep aan de slag in één van onze inloophuizen, buurtresto’s of als maatje bij mensen thuis. Stadgenoten die omkijken naar een ander. Samen leveren we een bijdrage aan een mooiere stad waar plek is voor iedereen.

Jouw opdracht: verhuur ruimtes in landelijk Amsterdam met mensen van De Regenboog Groep

Er is een groeiende vraag naar inspirerende niet-standaard ruimtes om te huren voor een uitje, trouwerij of vergadering. De Regenboog Groep is altijd op zoek naar mooie werkplekken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans te bieden. Waarom combineren we die twee niet?

Aan de SocialStarter de vraag om een sociale firma te beginnen op een unieke locatie die voorheen dienst heeft gedaan als zorghotel. Het gaat om de verhuur van ruimtes en de zorg voor gastvrije ontvangst op deze locatie. De locatie bevindt zich in het Westerpark, naast de Buurtboerderij van De Regenboog Groep.

Op het moment van de start is al een deel van de firma heel laagdrempelig gestart met verhuur, er zijn dan al wat klanten. Maar het hele concept en businessplan moet nog worden ontwikkeld. Dat is dan ook de opdracht voor de SocialStarter. Hoe richt je de ruimtes in, wat voor sfeer wil je uitstralen? Wie wordt je klant en hoe bereik je die? Welke medewerkers en cliënten gaan welke werkzaamheden verrichten, welke training hebben zij nodig? En hoe kan dit alles het beste worden georganiseerd?

Jouw profiel:

Je ziet overal mogelijkheden, en anders ga je ernaar op zoek. Je bent gastvrij, ondernemend, zelfstandig, flexibel, creatief, en je hebt affiniteit met de doelgroep van De Regenboog Groep.

Jouw sollicitatie:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

De selectieprocedure voor ronde IV is volop aan de gang. Solliciteren is nu niet meer mogelijk. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van volgende rondes.

Logo De Regenboog Groep
www.deregenboog.org