Preloader image SOCIALSTART

De Regenboog Groep

SocialStarters: Kim de Rooij & Eva de Rooij

Of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt, door je psychiatrische problemen geïsoleerd bent geraakt of diep in de schulden (thuis) zit: De Regenboog Groep biedt mensen kansen. Dagelijks gaan honderden vrijwilligers voor De Regenboog Groep aan de slag in één van onze inloophuizen, buurtresto’s of als maatje bij mensen thuis. Stadgenoten die omkijken naar een ander. Samen leveren we een bijdrage aan een mooiere stad waar plek is voor iedereen.

De opdracht: verhuur ruimtes in landelijk Amsterdam met mensen van De Regenboog Groep

Er is een groeiende vraag naar inspirerende niet-standaard ruimtes om te huren voor een uitje, trouwerij of vergadering. De Regenboog Groep is altijd op zoek naar mooie werkplekken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans te bieden. Waarom combineren we die twee niet?

Aan de SocialStarters de vraag om een sociale firma te beginnen op een unieke locatie die voorheen dienst heeft gedaan als zorghotel. Het gaat om de verhuur van ruimtes en de zorg voor gastvrije ontvangst op deze locatie. De locatie bevindt zich in het Westerpark, naast de Buurtboerderij van De Regenboog Groep.

Op het moment van de start is al een deel van de firma heel laagdrempelig gestart met verhuur, er zijn dan al wat klanten. Maar het hele concept en businessplan moet nog worden ontwikkeld. Dat is dan ook de opdracht voor de SocialStarters. Hoe richt je de ruimtes in, wat voor sfeer wil je uitstralen? Wie wordt je klant en hoe bereik je die? Welke medewerkers en cliënten gaan welke werkzaamheden verrichten, welke training hebben zij nodig? En hoe kan dit alles het beste worden georganiseerd?

Logo De Regenboog Groep
www.deregenboog.org

Kim de Rooij & Eva de Rooij

Hi, wij zijn Kim (links) en Eva (rechts) en wij delen dezelfde achternaam. Dat is niet geheel toevallig, dat komt doordat wij uit hetzelfde nest komen. Vanuit dit nest is sociale betrokkenheid en verantwoordelijkheid er met de paplepel ingegoten. Het feit dat je bij sociaal ondernemen iets toevoegt is voor ons dus een grote drijfveer.

Bij SocialStart volgen wij het traineeship en zijn wij bezig een nieuw plan te maken voor de Time Being, een voormalige zorgboerderij in het Westerpark, in het beheer van de Regenboog Groep. Met deze plek willen we verschillende werelden aan elkaar verbinden. Letterlijk doordat de hotel functie herstelt wordt en figuurlijk door de social return programma’s die de zakelijke wereld met het sociale zal verbinden. We willen de lijntjes tussen de hokjes wegpoetsen.

De masterclasses, begeleiding en het feit dat je een clubje van trainees bent, verrijkt en biedt structuur, wat wij heel prettig vinden.