Preloader image SOCIALSTART

Klusnetwerk

SocialStarter: Joni Reiche

Voor de Amsterdamse vrijwilligersorganisatie Burennetwerk (zie hieronder) ontwikkelde Joni het Klusnetwerk. Burennetwerk wordt regelmatig gebeld door mensen die wel de financiële middelen hebben, maar niet weten welke klusjesman betrouwbaar is. Zij vertrouwen Burennetwerk. Burennetwerk verwijst meestal door naar klusjesmannen in het netwerk.

Met het nieuwe Klusnetwerk is er winst aan drie kanten: buren halen een betrouwbare dienstverlener in huis, de klusser heeft meer klanten en wordt voor een jaarlijkse bijdrage partner van Burennetwerk. Via een heldere website wordt het aanbod inzichtelijk gemaakt. Binnenkort online!

 

Burennetwerk Amsterdam

Burennetwerk Amsterdam koppelt buren aan elkaar voor kleine klusjes, een gezellig wandelingetje of hulp bij de boodschappen. Daarmee stimuleert zij de informele zorg van buren onderling, juist voor mensen in een kwetsbare positie. Burennetwerk zorgt ervoor dat in alle buurten van Amsterdam mensen die willen helpen en mensen met een hulpvraag elkaar weten te vinden. Zo wordt het steeds vanzelfsprekender om er in de buurt te zijn voor elkaar. De aanwezige bereidheid van buurtgenoten om elkaar te helpen wordt omgezet in actie en dit vergroot de betrokkenheid op elkaar en op de nabije omgeving.