Preloader image SOCIALSTART

Beter wonen in Amsterdam

Ontwikkel jouw eigen sociale onderneming om het woongenot van sociale huurders in Amsterdam te verhogen

De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties bestaat sinds 1917 en is de belangenvereniging van alle aangesloten woningcorporaties in Amsterdam. Samen willen ze bijdragen aan goed en betaalbaar wonen in Amsterdam. Mensen met een laag inkomen vormen hun primaire doelgroep. Ze werken aan betaalbare en kwalitatief goede sociale huurwoningen. Samen met gemeente en maatschappelijke partners werken ze ook aan leefbaarheid in de buurten en aan voorzieningen voor wonen en zorg.
De werkzaamheden van de AFWC zijn bijvoorbeeld:

  • Fungeren als lokaal en regionaal centrum voor kennis over de woningmarkt, we vergaren gegevens over alle 15 corporaties in de Stadsregio Amsterdam
  • Vergaren van relevante kennis over ontwikkelingen binnen en buiten de sector en delen met onze leden
  • Hun belangen vertegenwoordigen bij relevante stakeholders
  • Shared services en diensten verlenen

Jouw opdracht:
De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties is altijd op zoek naar goede ideeën om het woongenot van de huurders van de verschillende corporaties te verhogen. Denk aan thema’s als sociale cohesie, leefbaarheid of duurzaamheid. Heb jij een goed idee voor een sociale onderneming die past bij de missie van AFWC en haar leden (9 woningbouwcorporaties in de stad), dan ben je hier aan het goede adres.
De AFWC wil jouw goede idee mogelijk maken en je een vliegende start geven met je eigen onderneming, die als doel heeft om wonen in Amsterdam te verbeteren. Als vertegenwoordiger van 9 woningcorporaties staat de AFWC je bij met haar netwerk, expertise en advies. Een koppeling met een corporatie en locatie om jouw idee voor het eerst te gaan testen, bijvoorbeeld, is zo gemaakt.

Jouw idee

Stuur via het sollicitatieformulier van SocialStart een korte heldere versie van jouw idee op. Stel jezelf voor, vertel waarom jij een goede ondernemer zou zijn, beschrijf je idee, en vergeet niet uit te leggen hoe het verdienmodel in elkaar steekt. Heb je een goed idee dat past bij de ambities van AFWC, dan kan het zomaar zijn dat jij als SocialStart-trainee bij AFWC aan de slag.

Jij…

bent sociaal ondernemer in de dop. Je werkt zelfstandig, gaat snel en maakt graag eigen beslissingen, maar zoekt ook samenwerkingen op. Je hebt hart voor mensen en wonen weet anderen te overtuigen van je ideeën.