Preloader image SOCIALSTART

Amsterdam Center for Entrepreneurship

ACE: support voor ondernemende migranten

ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) is een incubator voor “science based startups”. Missie van ACE is om studenten en onderzoekers te steunen in de oprichting van impactvolle bedrijven. ACE biedt zowel startup als scale-up programma’s en werkt nauw samen met Universiteiten en Hogescholen in Amsterdam. Het afgelopen jaar heeft ACE tevens gebouwd aan een fysieke infrastructuur: ‘Startup Village’. Startup Village vormt een thuishaven voor startups waar in ca. 30 zeecontainers werkplekken voor startups zijn ondergebracht. Ook zijn er collectieve ruimtes voor coworkers, events en trainingsfaciliteiten. De organisatie van ACE is gevestigd op Amsterdam Science Park. ACE is een 100% UvA b.v. die valt onder UvA Ventures | Holding.

De opdracht: start een incubator in Startup Village Science Park

Zet een incubator voor migranten op. Op Amsterdam Science Park, naast Startup Village, zal voor de zomer van 2018 een nieuw dorpje worden gebouwd met 125 woningen voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus) en 125 studenten. Om de samenwerking tussen de statushouders, studenten en Startup Village vorm te geven wil ACE een bijdrage leveren vanuit haar kerntaak: het helpen opstarten van ondernemingen. We zetten daarom een incubator voor migranten op, waar ondernemende nieuwkomers de eerste stappen zetten naar een eigen bedrijf. Hier kunnen ook statushouders van vergelijkbare locaties aan mee doen. De focus ligt in fase 1 bij de nieuwkomers op Science Park.

Aan jou als SocialStarter de taak om deze incubator op te zetten. Hoe moet het programma eruit zien? Wat zijn behoeften en ambities van de doelgroep? Hierbij zoek je contact met bestaande, vergelijkbare initiatieven zoals, DELITELABS, Makers Unite en de Refugee Company. Je zet samenwerkingen op en onderzoekt of je alvast een pilot kunt draaien met gebruikmaking van StartUp Village als locatie.

Jij:

Jij bent een sociaal bewogen, pro-actieve, doorzettende netwerker met passie voor ondernemen.

Solliciteren:

Deze vacature is onderdeel van het SocialStart Traineeship. Lees meer over het traineeship, de voorwaarden voor deelname en het tijdpad.

www.ace-venturelab.org