Preloader image SOCIALSTART

Refugees Forward

SocialStarter: Diederick van der Wijk

Op Amsterdam Science Park, naast Startup Village, zal voor de zomer van 2018 een nieuw dorpje worden gebouwd met 125 woningen voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus) en 125 studenten. Om de samenwerking tussen de statushouders, studenten en Startup Village vorm te geven wil ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) een bijdrage leveren vanuit haar kerntaak: het helpen opstarten van ondernemingen. We zetten daarom een incubator voor migranten op, waar ondernemende nieuwkomers de eerste stappen zetten naar een eigen bedrijf. Hier kunnen ook statushouders van vergelijkbare locaties aan mee doen. De focus ligt in fase 1 bij de nieuwkomers op Science Park.

www.ace-venturelab.org

Mijn naam is Diederick. Als voormalig student Internationale Betrekkingen ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het thema vluchtelingen en de onderliggende politieke problematiek. Tegelijkertijd heb ik in mijn werk en studie Management altijd gezocht naar ervaringen met ondernemerschap. Daarom ben ik erg blij dat ik beide kan verenigen in mijn werk voor Refugees Forward.

Als trainee bij ACE ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van een incubatorprogramma voor nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond. Tijdens het traineeship ontwikkel ik de blauwdruk voor een incubatorprogramma dat aansluit bij de behoefte van nieuwkomers en hun projecten in de volgende versnelling brengt.

De belangrijkste uitdagingen? Het bereiken van een zeer diverse doelgroep, het ontwikkelen van de slagkracht voor een volwaardig incubatorprogramma en het verduurzamen van het financiële model onder de organisatie.

Ben of ken je een persoon of organisatie die financiële ondersteuning, ideeën over het businessmodel of een relevant netwerk te bieden heeft? Let me know! diederick@refugeesforward.org / 0646195663