Preloader image SOCIALSTART

100&1 Huis

SocialStarter: Nicky Dankelman

Een plek waar ouderen en kinderen samenkomen onder één dak: het 100&1 Huis combineert kinderopvang met een activiteitenprogramma en ontmoetingscentrum voor ouderen in Amsterdam. Partners van 100&1 Huis zijn woningbouwvereniging Eigen Haard en Sustainer Homes.

Door je kind naar het 100&1 Huis te brengen stimuleer je de ontwikkeling van je kind, help je met het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen, en draag je bij aan een duurzame wereld.

100&1 Huis

Eigen Haard

Eigen Haard is een woningcorporatie die actief is in de regio Amsterdam. Eigen Haard werkt aan betaalbare huisvesting van goede kwaliteit in vitale wijken. Met circa 62.000 verhuureenheden en 850 medewerkers is het één van de grootste woningcorporaties van Nederland.
Door strengere regelgeving mogen woningbouwverenigingen zich niet langer bezighouden met welzijn in de buurt. Via SocialStart kon Eigen Haard een positieve impuls geven aan het 100&1 Huis van Nicky Dankelman, en daarmee iets doen voor ouderen in de wijken.

De frisse blik en innovativiteit van jonge talenten draagt bij aan nieuwe onverwachte oplossingen en ideeën. Iets wat onze (vergrijzende) sector heel goed kan gebruiken.

- Elmy Everaert - Eigen Haard