Preloader image SOCIALSTART

Kernwaarden, kruidenthee en businessplan 2.0

Door SocialStarter Lotte van de Vleuten

Soms heb je vakantie gehad en denk je erna: waar was ik ook alweer mee bezig? No time for that! We trappen het nieuwe jaar meteen af met een twee masterclasses waar je even je aandacht bij mag houden. Maar uiteraard niet voordat we een klein rondje hebben gedaan.

Hoe gaat het met iedereen? Hoe gaat het met iedereen? Het sociale uitzendbureau van Josje en Olivier is ingeschreven bij de KvK, Danielle en Pieter’s sociale winkel Andersom loopt gestaag en het 101-huis van Nicky zoekt op termijn naar 2ehands instrumenten.
En voor de rest: veel uitzoeken. Waar we voor de vakantie blij waren businessplan versie 1.0 in te leveren is het nu weer bijschaven, schrappen en uitbreiden.

Zo ook voor mij: op enkele zorgboerderijen aangesloten bij Stichting Landzijde ga ik Nederland’s eerste sociale kruidenthee maken (genaamd Kleine Letter t). Afgelopen week was het vooral bijschaven aan mijn plan. Wat gebeurt er als we een misoogst hebben? Hoe kan ik de buurt betrekken bij deze kruidentuinen? Maar op vrijdag hadden we twee masterclasses dus, om goed terug in het ritme te komen. In de eerste vertelde Gijsbert Koren ons over crowdfunden. Als je dit wil gaan gebruiken, zijn er flink wat dingen om aan te denken: wat wil je bereiken? Wil je alleen geld of wil je een community opbouwen? Doe je dat in de vorm van donaties, leningen of aandelen? Wat voor rewards geef je mensen? En wat voor platform gebruik je dan?

De tweede was van Arnoud van der Kolk over klantrelatie en marketing. Een van de belangrijkste punten was: wat zijn je kernwaarden? Draag je die uit in je marketingplan?Altijd leuk om een proefkonijn te zijn, dus er is een bord termen, waarden en associaties voorbij gekomen voor Kleine Letter t. Hier zijn 3 kernwaarden uitgekomen.

1) Lekker
2) Sociaal
3) Aandacht

De kruidenthee is lekker, wordt sociaal geproduceerd en wordt met aandacht gemaakt, bereid en gedronken. Eigenlijk zo simpel. Op naar businessplan 2.0!

foto blog lotte